Serverhosting


Serverhosting

Din egen dedikerte server eller rack i ServerParkerings norske datasenter. Serveren kan være egeneid eller leid gjennom oss. Full frihet til å administrere selv eller la våre teknikere drifte. Uansett nyter du svært høy sikkerhet, 24/7 overvåkning av infrastruktur og proaktiv oppfølging.

Hvem passer serverhosting for?

Serverhosting er en ideell tjeneste for deg som behøver egne dedikerte servere og som ønsker maksimal fysisk sikkerhet og profesjonell infrastruktur på datasenternivå. Med hosting gjennom ServerParkering plasserer du dine servere i vårt datasenter i våre lokaler på Rosenholm. Du får full tilgang til serverne dine gjennom fjernadministering, og vi har 24/7 vakt av infrastrukturen for å sikre maksimal oppetid.

I tillegg kan vi bistå med installasjon, vedlikehold og overvåkning av servere og applikasjoner. Vi har umiddelbar nærhet til datasenteret fra våre kontorer og rask responstid.

Vår infrastruktur

ServerParkering har eget, norsk datasenter plassert på Rosenholm utenfor Oslo. Anlegget ligger i en underjordisk betongbunker under Rosenholm Campus, som ble oppført av IBM som deres skandinaviske senter for høyteknologi i 1986. Lokalene ble totalrenovert av Digiplex i 2010 og holder svært høy teknisk standard.

Området er sikret fysisk med flere avlåste dører og sluser. Adgang til senteret ligger innendørs på Rosenholm Campus, som igjen er sikret med ekstern og intern adgangskontroll og et døgnbemannet sikkerhetssenter.

Dette høye fokuset på sikkerhet, adgangskontroll og høy kvalitet er en trygghet for ditt kritiske serverutstyr. Du kan leie deg inn i et toppmoderne datasenter til en fast månedspris, og slipper kostbare investeringer i egen fysisk sikkerhet, brannslukkingsanlegg, nødstrømsløsning med mere. Tjenesten er også skalerbar og kan enkelt både utvides og reduseres etter behov. Den teknisk suverene infrastrukturen gir svært høy oppetid og best mulig forutsetninger for stabile løsninger.

Datasenter ill.

Våre kunder om oss

Brukertilfredshetsundersøkelse utført blant våre kunder av B2S i mai 2011:

Leveransekvalitet (rådgivning, tilbud og oppstart)
97%
Leveransekvalitet (IT-drift og tjenesteleveranser)
98%
Service og samarbeidskvalitet
98%
Prisnivå og kontraktsadministrasjon
91%
Vi i ServerParkering ser på rutiner, dokumentasjon og overvåkning som det viktigste elementet innen drift. Vi har bygd rutiner rundt plattformene våre som går på daglig, ukentlig, månedlig, halvårlig og årlig basis. Forskjellige rutiner utføres til forskjellige tider alt etter behov. Rutinene vektes etter viktighet, slik at vi alltid ivaretar kritiske oppgaver uten at det går ut over responstiden vår. Vår metodikk rundt rutiner og utførelse av disse er i våre øyne en hovedårsak til den høye oppetiden og stabiliteten vi leverer.

Våre rutiner er godt dokumenterte for kontinuitet, og vi dokumenterer at vi utfører rutinene. Rutinene revideres løpende, og vi oppdaterer oss i takt med teknologi og trusselbildet rundt oss. Det er en trygghet for deg som kunde og en viktig brikke i å opprettholde en høy oppetid. Et godt eksempel er en applikasjon som blir oppdatert, som skaper kompatibilitetsproblemer med andre applikasjoner. Vi arbeider kontinuerlig for å fange opp slike tilfeller, dokumentere de og etablere rutiner som løser problemene og ivaretar en stabil drift.

Dokumentasjon er en svært viktig del av driften vår. Når vi setter opp en ny løsning dokumenteres den inngående. Videre dokumenteres alle endringer fortløpende i kronologisk rekkefølge, slik at man alltid har kontroll på hvilke endringer som er gjort av hvem til hvilken tid. Dette gjør feilsøking og feilretting langt mer effektivt, og ikke minst planlagt vedlikehold og nye endringer. Dokumentasjonen sikrer også at det alltid finnes teknikere som kan påbegynne en sak uavhengig av hvem det er som tidligere har satt opp en løsning.

Hvis vi finner problemer vi vurderer har en risiko for å oppstå på nytt, lager vi artikler i en egen kunnskapsbase. Gjennom denne kunnskapsbasen får vi dokumentert hva problemet er, hvilke symptomer man opplever, hvordan det løses er og hvilke eventuelle konsekvenser løsningen kan ha for kundene våre. På denne måten reduseres risikoen for nedetid, da man raskt kan avklare om en løsning forstyrrer en viktig tjeneste.

Overvåkning er et sentralt element innen drift. De kritiske delene av driften vår overvåkes døgnet rundt, i kombinasjon med tilgjengelig vakttelefon 24/7. Vi påbegynner feilretting så raskt som mulig, og løser normalt et problem før det i det hele tatt merkes ute hos våre kunder. Vi har doble løsninger på kritisk utstyr, slik at komponenter kan gå ned uten å gå utover tilgjengeligheten.

I tillegg til de kritiske løsningene som overvåkes 24 timer i døgnet, overvåker vi også forskjellige tjenester og rutiner som ofte ellers overlates til automatikk. Selv om vi har verktøy som varsler feil på lagringsområder, har vi også rutiner på en daglig inspeksjon i vårt datasenter for å fange opp symptomer eller feil som ikke lar seg fange opp automatisk. Vi har et lokalt lager med viktige deler til datasenteret, f.eks. de forskjellige typer harddisker, minnebrikker, og til og med hele servere, klare til montering slik at vi omgående kan bytte defekte deler. Ved å jobbe proaktivt minimerer vi risikoen for at viktige elementer går helt ned, og minimerer risikoen for at data blir tapt.

Interessert? Ring oss på telefon 21 98 18 50, eller bruk vårt kontaktskjema for en hyggelig og uforpliktende prat!

COLOCATION
Har du flere rackmonterte servere eller hele rackskap i dine lokaler i dag? Vi tilbyr colocation rackleie for ditt utstyr i vårt profesjonelle datasenter!

Mer info

Vi tilbyr tre forskjellige tjenester for serverhosting, som passer nær sag alle behov:
ServerLeie
ServerLeie er et produkt der kunde leier en server av Serverparkering. Vi bruker kun kjente merkevarer som Dell eller Cisco, og gir garanti på alle maskinvarefeil. Garantien varierer fra «neste arbeidsdag» til «4 timer» responstid. Fordelen med denne tjenesten er at kunden unngår investering i ny maskinvare dersom løsningen deres krever mer ressurser. ServerParkering tar ansvar for oppgradering, og kunden unngår å sitte igjen med gammel maskinvare. ServerParkering tar ansvar hvis det skjer noe galt med maskinvaren (serveren).
ServerEie
ServerEie er et produkt der kunde eier serveren selv, men kjøper den inn i samråd med ServerParkering. Det kjøpes en server av samme merke og type som benyttes ved ServerLeie. ServerParkering har god kontakt med sine leverandører og gir derfor samme service og garantier som i ServerLeie.
ServerParkering
ServerParkering er en tjeneste hvor kunden plasserer en hvilken som helst server i datasenteret til ServerParkering. Med denne tjenesten har kunde selv ansvar for maskinvare (server). Kunden har likevel mulighet til å kjøpe sikkerhets- og vedlikeholdsprodukter av ServerParkering. Fordelen med denne tjenesten er at kunder kan benytte servere som allerede er kjøpt inn og ferdig installert, og fortsatt få tilgang til fordelene med et profesjonelt data-senter med profesjonelle sikkerhets- og driftstjenester.
 • Fysisk sikring med 24/7 overvåkning
 • Redundant strømtilførsel
 • A/B strømkurser inn i rack
 • Redundante batteribanker
 • Overspenningsvern
 • Redundante klimaanlegg
 • Nødstrømsaggregat diesel
 • Redundante fiberlinjer inn i bygget
 • Inergen brannslukking
 • 24/7 overvåkning av tjenesten
 • 24/7 vakttelefon
Vi kan tilby flere sikkerhetstjenester av svært høy kvalitet, og gjennom stordriftsfordeler kan du få tilgang på løsninger og teknologi man normalt behøver store investeringer og et etablert driftsapparat for:
Brannvegg
Få digital sikkerhet på datasenternivå med våre brannvegg-tjenster. Vi benytter bransjeledende teknologi fra Cisco, og har redunant utstyr på kritiske komponenter for å minimere risiko for driftsavbrudd. Brannvegg tilbys i flere nivåer som dekker behovene til både enkle og avanserte løsninger. Vi tar ansvar for drift og overvåkning av løsningen med 24/7 vakt.
Backup
Vi kan bistå med backuprutiner på dine løsninger plassert i vårt datasenter. Vi kan drifte og overvåke backuptjenester, bistå med skifte av fysiske medier, og håndtere rutiner for offsite backup.
Overvåkning
Vi kan overvåke løsningene dine for raskest mulig respons ved avvik. I tillegg til overvåkning av infrastruktur (strøm, temperatur og evt. nettlinjer) kan vi også overvåke servere, ressurser eller helt ned på enkelttjenester etter behov.
Antivirus
Vi kan drifte en managed antivirus-løsning på dine servere, der overvåkning og respons inngår i vårt allerede etablerte driftsmiljø for antivirus. Vi bruker bransjeledende produsenter, og følger sikkerhetsblogger for å ligge i forkant av trusselbildet så langt det lar seg gjøre.
VPN
Vi kan drifte og levere VPN-løsninger for sikker og kryptert tilgang til dine servere i vårt datasenter. Vi kan levere to-faktor autentisering med kodebrikke eller mobilapp med engangskoder for svært høy sikkerhet.
Vi tilbyr vedlikeholdstjenester der vi kan ta ansvar for deler eller hele driften av dine servere. Fordelen er at vår driftsavdeling kan håndtere oppgaver på en sikker og effektiv måte, og frigjøre tid til din kjernevirksomhet.
Operativsystem
ServerParkering har utarbeidet gode rutiner for (OS) operativsystemvedlikehold der vi installerer kritiske og ikke kritiske oppdateringer, overvåker disk-, prosessor- og ram-forbruk og kjører regelmessige opprydningsjobber. ServerParkering vil også bidra til å utvikle løsningen videre, da vi ser elementer av løsningen som kan forbedres. Etter avtale vil kunde få tilsendt en månedlig rapport hvor ServerParkering definerer hva som er gjort og hva som bør endres eller forbedres. All installasjon og konfigurasjon av operativsystem dokumenteres og oversendes kunde. Videre blir også alt vedlikehold av operativsystemet også dokumentert slik at kunde til enhver tid har kontroll over hva som er gjort av endringer i operativsystemet. ServerParkering leverer vedlikeholdstjenester for både Microsoft og Linux.
Database
Det er viktig å oppdatere databaseserveren raskt når leverandøren av databaseprogramvaren publiserer en ny oppdatering. Ofte går oppdateringen på sikkerhetshull i databaseserveren. ServerParkering har en oppdateringstjeneste for databaseservere slik at nødvendig installasjon av programvareoppdateringer blir gjort i riktig tid. Vi foretar også komprimering for å holde et høyt utnyttelsesnivå på databasen. ServerParkering dokumenterer all jobb som gjøres på databaseserveren slik at kunden til enhver tid har oversikt over hvilke endringer og installasjoner som er foretatt.
Applikasjon
For at en egenutviklet applikasjon skal levere stabile tjenester må den vedlikeholdes på regelmessig basis. Forskjellige applikasjoner trenger forskjellige driftsrutiner. ServerParkering kan installere og konfigurere samt drifte og vedlikeholde applikasjonen basert på kundens dokumentasjon og driftsrutiner. Vi kan i tillegg utvikle driftsrutiner og gjøre denne jobben om det er ønskelig. For kunder som ønsker at ServerParkering drifter applikasjoner fra tredjepartsleverandører kan vi også ta ansvar for dette. ServerParkering vil dokumentere alt av jobb på applikasjonen slik at kunden til enhver tid har oversikt over hva som er gjort.