NotPetya virusangrep – hva bør du gjøre?


NorCERT (Nasjonal Sikkerhetsmyndighet) har observert en ny såkalt ransomwarekampanje som sprer seg. Dette angrepet har mange likhetstrekk med Wannacry for noen uker siden, og har blitt døpt «NotPetya».

Vi har fulgt utviklingen tett, men hittil ikke sett at noen av våre kunder er berørt av dette. Det er ukjent hva som er den opprinnelige smittekilden til viruset, men antageligvis får viruset fotfestet innenfor bedriften via e-post.

Har du en oppdatert antivirus, har nyeste oppdatering for Windows, og er varsom med å åpne e-post fra ukjente avsenderadresser har du redusert risikoen for virus betydelig. Kombinert med backup er du også dekt hvis uhellet allikevel skulle skje.

Har du Managed PC og ASP fra ServerParkering, sørger vi for at både antivirus og Windows er oppdatert, og at du har backup av bedriftens data.